N. K. Jemisin trilógiazáró kötete nyerte a Nebula-díjat

N. K. Jemisin trilógiájának harmadik kötete, A megkövült égbolt nyerte a legjobb regényért járó Nebula-díjat. A Megtört Föld-sorozat első és második kötete tavaly és tavalyelőtt elnyerte a Hugo-díjat (a harmadik pedig idén is versenyben van érte), de a Nebulán eddig csak jelöléseket tudott bezsebelni. A kötet idén, az év második felében jelenik meg az Agave Könyvek gondozásában. (Nem tudom volt-e olyan, hogy egy trilógia utolsó kötete nyerte a Nebulát. Frissítés: átnéztem, nem nagyon volt ilyen, bár hosszabb sorozatok későbbi részei nyertek már.)


Kisregény kategóriában Martha Wells kisregénye, a Kritikus rendszerhiba lett a győztes, ami a Könyvfesztiválon jelent meg magyarul a Fumax gondozásában. A legjobb rövid regényt (novellette) Kelly Robson, a legjobb novellát pedig Rebecca Roanhorse írta. A legjobb film a Tűnj el!, a legjobb YA regény pedig Sam J. Miller könyve, a The Art of Starving lett. A ceremónián Damon Knight emlékdíjjal és nagymesteri címmel tüntették ki Peter S. Beagle-t. Az összes jelölt és díjazott listája a Tor.comon olvasható.

A fantasztikus alkotásokat díjazó Nebula-díj győzteseiről az SFWA (Science Fiction and Fantasy Writers of America) tagjai döntenek minden évben 1966 óta.

Comments

Popular Posts