Kik vagyunk mi? – Nagy Fantasztikus Felmérés 2017

Kik olvasnak itthon fantasztikus irodalmat? Hány évesek vagyunk, hol lakunk? Hol tájékozódunk a fantasztikus irodalomról? Milyen műfajokat olvasunk, és mekkora az átfedés a fantasztikus műfajok olvasói között? Mi hívja fel a figyelmünket egy könyvre, és milyen faktorok mentén döntünk arról, hogy meg is vegyük ezeket a könyveket? Print vagy elektronikus? Angolul vagy magyarul? Könyvesbolt, webshop, vagy torrent?


Megannyi kérdés, amire nem tudunk pontos, vagy megközelítőleg pontos választ adni, amíg nincsenek a kezünkben adatok. Az itt található kérdőíven igyekeztem minden olyan témát sorra venni, ami érdekes lehet ebből a szempontból. Amiből okulhatunk mi, akik írunk a fantasztikus irodalomról, de okulhatnak akár a kiadók és az olvasók is.

Arra szeretnék kérni mindekit, aki kitölti, hogy küldje tovább, ossza meg, tegye ki a blogjára, és általában proaktívan győzködjön mindenkit, hogy töltse ki. A válaszokat december 17-ig várom, aztán a következő héten infografikákkal megtámogatva közzéteszem. Derítsük ki együtt, hogy hogy is néz ki a magyar fantasztikum olvasótábora!

Akár ezen poszt megosztásának örülök, akár magát a kérdőívet is lehet továbbküldeni, ez a link: https://goo.gl/forms/gzrwnmkH1DmBaNrk2

 

Comments

  1. Kitöltöttem, plusz két helyen is megosztottam! Kíváncsi vagyok, milyen lesz az összkép!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts