Fantasztikus november: programajánló

Ebben a hónapban nem egy, nem kettő, hanem rögtön három fantasztikus irodalommal kapcsolatos remek program is lesz, ráadásul egy héten belül. Most ezekről külön megemlékezek én is, de hogy semmiről ne maradjatok le soha, kövessétek az SFF Figyelő blogot! És ha már itt tartunk, akkor kövessétek a Spekulatív Zóna Facebook-oldalát is, ahol minden nap egy csomó friss hír vár titeket.


*

The Black Aether Író-olvasó Találkozó 2017 (November 18.)


Bár már fut egy ideje, idén szervezi első író-olvasó találkozóját Budapesten a The Black Aether weird irodalommal és H. P. Lovecraft örökségével foglalkozó fanzin/magazin. Az esemény november 18-án lesz Budapest belvárosában, a Kálvin térhez közel a CDFŰ kultúrpincében, ahol feltűnik majd Tomasics József, a magazin főszerkesztője, illetve a magazin több alkotója is, és lesz pár kerekasztalbeszélgetés.

Hely: CDFŰ Kultúrpince (1053 Budapest, Fejér György u. 1.)
Időpont: November 18. 13:00

SF Szakosztály Est a fantasztikus irodalmi díjakról (November 22.)


Az Írószövetség SF Szakosztályának havi rendes estjén a fantasztikus irodalmi díjak kerülnek terítékre, egészen széles vendégfelhozatallal: a XXI. Század, az Agave, a Fumax, a Gabo, a Könyvmolyképző Kiadó és a Metropolis Media képviselői. Rég láttuk ilyen széleskörű, a fantasztikum majdnem egészét lefedő beszélgetést, szóval a témán túl is érdekes lesz a dolog. Na és a téma is elég jó.

(Programváltozás: a Metropolis Media és a XXI. Század mégsem tud részt venni a rendezvényen.)

Hely: Magyar Írószövetség (1062 Budapest, Bajza utca 18.)
Időpont: November 22. 18:00

Világok Találkozása (ViTa) (November 25.)


Számomra egyértelműen a hónap legfontosabb eseménye a Próza Nostra szervezésében készülő Világok Találkozása, amelyen egyrészt én is fogok beszélgetni, másrészt beszélgetést is fogok vezetni. Délelőtt a fantasztikus könyvkiadás, a fantasztikus irodalmi kritika, illetve a magyar szerzők tehetséggondozásának kérdéseiről ejtünk szót, délután pedig három külön beszélgetést szentelnek a szervezők a sci-fi, a fantasy és a horror/weird műfajoknak. Ja, és este filmvetítés is lesz. Én alig várom a dolgot, gyertek ti is!

Hely: Bem Mozi (1027 Budapest, Margit körút 5.)
Időpont: November 25. 09:30-tól estig

Comments

Popular Posts